Sæson Spisested

Sæson Spisested

Sæson for dejlige smagsoplevelser

Af: Marianne Kirkeby
Foto: Jette Eriksen

Restaurant Sæson Spisested  i Vindegade, Odense ejes af to brødre, Malte og Mickey. Med de bedste af sæsonens råvarer fra Fyn og et personligt tvist tilberedes lækre retter fra det fynske og det klassiske franske køkken.

Det er en kold aften, så heldigvis er det nemt at få parkering tæt på restauranten. Vi træder ind i et hyggeligt, varmt og rustikt indrettet lokale – lige hvad vi trænger til. Der er overraskende godt fyldt op i restauranten i betragtning af, at det er en almindelig tirsdag aften.

Elegant start

Vi bliver godt modtaget af Tony, som er aftenens tjener. Vi nyder varmen og efter er kort øjeblik, får vi en kurv med lækkert, lunt brød og et dejligt glas Crémant De Alsace fra Ruhlmanns Vin serveret. En rigtig god og elegant start på aftenen og vi nyder den tilbagelænede musiksti,l som dæmpet spiller i baggrunden og understreger den afslappede atmosfære.

Menuen

Januar måneds menu byder på valg mellem to forretter, tre hovedretter og to desserter. Yderligere kan man tilkøbe ost. Dejligt at der er noget at vælge imellem og nemt i forhold til et á la cartekort, der kan være svært at overskue.

Vinkortet har et rigtig flot udvalg fra både Frankrig, Portugal, Italien og Sydafrika i et prisleje fra godt 300 kr.

Smagsoplevelsen

Vores forretter er hhv. en lækker, kraftig Andeterrine og en Rillette af bækørred. Begge retter er flot og kreativt anrettet. Og det smager virkelig dejligt.

Hovedretterne er hhv. glaseret okse med lækkert tilbehør og menuierstegt torsk. Begge retter serveres med hver sin lille kobberkasserolle med ekstra sauce – i saucen der hører til oksen, ligger der endda et par flotte stykker ekstra kød. En rigtig fin måde at gøre det på.
Det smager skønt, og vi har fået skulderne helt ned og slapper af samtidig med, at vi nyder hhv. en sprød Chardonnay og en kraftig og fyldig Shiraz fra Sydafrika. Begge fra vinhuset Stellenrust.

Desserten er en skøn Citron Symfoni – en syrligt-sød smagsoplevelse af citron og vanilje. En fryd for øjet. Og en flot finale på et lækkert måltid.

God service

Alle retter og vine blev serveret med en vidende og indlevende beskrivelse af alt fra tilberedning til råvarer og producenter. Også vores mange spørgsmål blev besvaret, så det var virkelig en kompetent tjener ved vores bord.

 

www. saesonspisested.dk
Åbent: Tirs.-Lørd.
Kl. 17.30 og 20.00 til 24.00
Menu fra kr. 249,-
Vinmenu 65,-/glas
Vindegade 73, Odense C
Tlf. 6610 0066

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.