Coworking Plus

Mads Fugl Coworking

Mads Fugl, Coworking

Innovativt iværksættermiljø

hos Coworking Plus

I

Coworking Plus er Fyns største kontorfællesskab for startups og innovative virksomheder. Kapaciteten er fordelt på to lokationer, Havnegade og Kochsgade i Odense, og råder i alt over 4.000 m2

 

Af Marianne Kirkeby

I januar 2014 januar ledte de to iværksættere Mads Fugl og Kenneth Danielsen efter et sted, hvor de kunne bo med deres nystartede virksomheder. De ledte efter et sted med kreative virksomheder og fed energi, som de havde set eksempler på i USA og Berlin. Men de kunne ikke finde noget i den stil, og så måtte de jo starte det selv.

– Vi samarbejdede med Ungdomshuset, som skulle starte en iværksætter HF i samarbejde med VUC Fyn. Sammen fandt vi den gamle Havneadministration i Havnegade, som stod tom, og fik lavet en god aftale om at bruge huset. Ungdomshuset rykkede ind i den ene halvdel, og Kenneth og jeg havde skaffet to skriveborde til to, som gerne ville sidde sammen med os mod en mindre leje. Indtægten var nok til at anskaffe en kaffemaskine og et skrivebord mere, som også hurtigt blev lejet ud, fortæller Mads Fugl.

Alle blev coworkers i Havnegade

– Vi gik selv i gang med istandsættelser og rengøring. Og alle hjalp til, selv min morfar på 80. Det var sjovt. Kenneth og jeg kørte Fyn og Jylland tyndt, for at finde billige skriveborde og klunsede os til en masse. Det var ægte iværksætterånd og coworking. Vi var selv-finansierende og var startet på vores ”studiedollars”. Efter et år, var 20 pladser udlejet, men heldigvis kunne vi vækste i bygningen ved at overtage mere og mere. Da vi var ved at løbe tør for plads, stoppede Iværksætter HF og vi overtog også deres del af bygningen og dermed yderligere 16 pladser, som hurtigt var udlejet. Vi nåede igen bristepunktet, og havde nogle virksomheder, som gerne ville sidde sammen. De blev så de første, der rykkede ind i Kochsgade, fortæller Mads Fugl videre.

Kochsgade med investor

– For første gang fandt vi en investor, og dermed fik vi finansiering til at overtage en af bygningerne på Kochsgade 31, som tidligere husede en cykelfabrik. Vi overtog bygningen 4. januar i år, og datoen for receptionen var allerede fastsat til 20. januar – de ventende virksomheder skulle jo bruge pladser pr. 1. februar. Så vores tidligere ”setup” rykkede ud igen i malertøj og alle hjalp til med renoveringen af de 1200 m2. Og vi var da også næsten helt klar til receptionen, hvor borgmester Peter Rahbæk Juel indviede lokalerne. Folk fik øjnene op for iværk-sættermiljøet. Og siden da er der bare flyttet flere og flere ind, siger Mads Fugl begejstret – vi overtager Kochsgade i etaper, så der er pladser nok. Lige nu har vi 50 lejere. Fuldt udbygget vil vi kunne etablere 150-180 pladser.

Som ringe i vandet

– Der er spændende ting på vej ind, som jeg ikke kan løfte sløret for endnu. Det er rigtigt spændende. Vi har kastet den første sten og nu spredes det som ringe i vandet. Det er et fedt miljø og man får virkelig noget ud af at sidde sammen, sparring, netværk, vidensdeling og meget mere. Folk handler med hinanden. Du får en plads og der følger et marked med, kan man sige. Vi vil også gerne have etableret nogle ”Rådgiverpladser” – nye advokater eller revisorer. Som sagt får de et helt marked, som sidder placeret lige ved siden af, det er oplagt at starte her. Det kan selvfølgelig også være en plads, som repræsenterer en etableret virksomhed, men så bliver det som en sponsorplads, for indtjeningen er sikker. Vi står lige for at skulle lave et par aftaler, så det bliver et nyt spændende tilbud til vores øvrige lejere.

Events, foredrag og fredagsbar

– Der er også plads til det sociale, det skal der være. En gang om ugen har vi fælles morgenmad, vi laver også arrangementer som ”Fredagsbar”, hvor alle kan komme og mærke energien, og måske ender det i en fest. Man møder også noget, som man slet ikke vidste fandtes, og måske udvikler den forbindelse sig. Vi opfordrer folk til at komme og mærke atmosfæren. Alle kommenterer energien når de kommer på arbejde, det er en arbejdsplads, hvor man helst ikke vil hjem. Desuden har vi planer for en række af foredrag m.m. Aldersgennemsnittet er ungt, men der er også ældre medlemmer af fællesskabet. Det handler ikke om alder, kun om mentalitet og om man har lyst til fællesskabet. Man skal bare kunne se sig selv i det, afslutter Mads Fugl.

www.coworkingplus.dk

 

Det får du:

Skrivebord • stol • internet • kopier

ubegrænset mængde italiensk kaffe

ugentlig fælles og social morgenmad

mødelokaler • rengøring

masser af gratis parkeringspladser

gåafstand til banegården

…du skal bare selv have en computer

Pris pr måned kr. 2100 + moms

Kontakt Mads Fugl på tlf. 20 83 34 81 eller mf@coworkingplus.dk

 

 

 

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.