Vejen til succes

Vejen til succes

Vejen til succes

Det kan være svært at skabe den helt rigtige balance mellem arbejde og fritid. Med de rigtige værktøjer bliver det nemmere at få selvværd og indre ro, og den kombination giver den rigtige mavefornemmelse for succes.

Af Nathalie Dahl, Anturi Life Coaching

SELVVÆRD – jeg er ikke god nok

Grundlag for succes er at tro på sig selv og… sin succes. Og det er ikke muligt, når man har et lavt selvværd. Selvværd og selvtillid er alfa og omega for den indre balance, evne n til at elske og acceptere andre mennesker samt at få sine ønsker og målsætninger opfyldt. Forklaringen ligger i, at når man elsker sig selv (eller man kan lide sig selv er en bedre version for “forretningsverdenen”), kan man bedre finde ud af, hvad man vil, plus man åbner sine grænser med en god overbevisning om, at “jeg fortjener det bedste” og er ikke bange for at sætte et stort mål foran sig.

Når du kan lide dig selv, er du også nysgerrig på dig selv. Når du kender dig selv gennem din personlighed og ikke gennem din stilling, har du et stærkt fundament for at klare hvad som helst. En af de bedste metoder til styrkelse af ens selvværd er en kombination af visualisering og bekræftelse ved ens præstation. På denne måde indarbejder du i din bevidsthed, at succes altid er indenfor rækkevidde. Selvværd bliver bedre, når man behandler andre som man selv vil behandles, og ens handlinger er afstemt med ens værdier.

3 øvelser:

1. Hver aften inden du falder i søvn, så tænk på den største succes, du har oplevet. Efter det så forestiller du dig selv med alle dine sanser, at du har alt, hvad du ønsker dig. Du er en vinder. Se på dig selv som er en allerede succesfuld person, og du kan opnå alt, hvad du ønsker.

2. Gentag flere gange i løbet af dagen: “Jeg er klog, jeg er stærk og jeg kan opnå alt, jeg ønsker.” Virkningen bliver mere effektiv, når du siger det, når du kigger på dig selv i spejlet eller/og skriver det på papir flere gange.

3. Mind dig selv om dine succeser. Vær stolt af det, du har udrettet. Evt. lav en liste over alt det, du har opnået, og hav den på dig altid.

INDRE RO – jeg ligger vandret

At arbejde er sundt, men man skal ikke være afhængige af at arbejde hele tiden. En af mine klienter sagde, at han fik dårlig samvittighed, når han ikke arbejdede. I dette tilfælde kan jeg sammeligne arbejde med narkotika eller alkohol. Man finder flere og flere arbejdsopgaver og
simpelthen prøver at gemme sig i sit arbejde. Og dermed at begrænse tiden for at være alene, og derfor får man svært ved at mærke sig selv og kroppens signaler. Nogle løber fra problemerne hjemme ubevidst. Men ved at minimere tiden sammen med familien, så formindsker man risikoen for konflikter, men disse bliver bare skubbet.

Når arbejdet fylder så meget, så har man ikke tid til at tænke over, hvordan man har det. Hvordan går det? Fint… Fint…svarer du sikkert i 90% af tilfældene med et smil. Og de fleste gange passer det ikke. Når man ikke er bevidst om, hvordan man har det, kan man heller ikke rette ens livskurs i tide, fordi man er simpelthen ikke klar over, at det er nødvendigt, inden det bliver for sent. Kræftsygdom og hjertesygdom
er ofte en konsekvens af bekymringer, angst, ikke lysten til at acceptere ændringerne og at slippe “gamle sager”.

Indre ro er en af de vigtigste af menneskets ressourcer, som kan hjælpe med alt, hvad man møder på livets vej og blandt andet med at skabe en overblik. Når man har en indre ro, kan man lettere styre en-hver situation og bevare troen på sin succes. Der er desværre mange, der identificerer sig med deres karriere og får en stor livskrise, når de stopper med at arbejde.

3 øvelser:

1. Find din egen måde at få indre ro på. Det kan være at lave noget fysisk, som at gå en tur, løbe, tage til Fitness, svømme, cykle, spille golf, dyrke yoga osv. Vælg noget, som du kan lide. Det kan også være at være alene uden forstyrrelse fra omverden. Tip: Når du har indre ro, er din krop afslappet.

2. Lokaliser problemet eller bekymringen. Skriv dine tanker på et stykke papir. Når du får det på skrift, bliver du lettere klar over, hvad du står overfor, og det hjælper med at blive mere afslappet samt at blive bedre forberedt til at løse dine udfordringer.

3. Saml alle fakta og informationer om problemet og skriv alle løsninger, som du kan komme i tanke om, og de konsekvenser, som de bringer. Inden du falder i søvn, så tænk på din udfordring og på det ønskede resultat. Din underbevidsthed arbejder for dig, selvom du sover, og den kommer med den bedste løsning.

 

Når du har selvværd og indre ro og arbejder på en ting af gang, så får du ekstra hjælp på en meget speciel måde. Man siger, at den kommer fra mavefornemmelse, intuition eller di t hjerte. Jeg er ret sikker, at du har oplevet det.
Hvis du ikke kan gå videre med et eller andet, så kommer svaret lige pludselig, mens du kører bil , går en tur , eller mens du sover. Alle store leder e har brugt og bruger det fænomen. Det siges, at de fleste store opfindelser blev lavet på den måde. Når du lytter til din mavefornemmelser, tager du ikke fejl. Og du vil være på det rette sted, på det rette tidspunkt og møder de rette mennesker, som kan bringe dig på toppen af din succes.

 

„Hvis du ikke har tid til at stoppe, hvis du hele tiden prøver at finde nogle undskyldninger for at udskyde pauserne, hvis du er begravet i arbejde, hvis du slet ikke kan stoppe op, er det netop tid til at stoppe.”
– Brian Tracy.

 

www.anturi.dk

Life Coach Nathalie Dahl

NLP coach, foredragholder, forfatter og inspirator

Certified Law of Attraction Coach, Master Life og NLP Coach samt Founder ”Anturi Life Coaching”

Motto: ”Alt er muligt, så længe du selv tror på det”
Mission: At hjælpe andre mennesker med at få mere succes, glæde og mening i livet

Telefon: 23 23 99 77
Mail: anturi@anturi.dk

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.