Vejen til succes, BusinessCoaching

Vejen til Succes, BusinessCoaching

Vejen til succes

„Hvis du ikke tror på virksomhedens succes – er det bedre ikke at starte overhovedet!“ Dette råd får begyndende iværksættere. Tror du, at det er en metafor? Nej! Succes i din forretning er direkte afhængig af, hvor meget du tror på den og din egen succes.

 

Af Nathalie Dahl, Anturi Life Coaching

 

Vores primitive forfædre. Før de tog på jagt, malede de hjorte i sandet og ramte de imaginære dyr med et spyd. De vidste, at enhver materiel handling foregik efter en plan; den ideologiske udvikling af en fremtidig begivenhed.

Deres ritual var ikke primitiv, men hjalp virkelig jægeren til at få ægte hjorte. Dette er troens kraft – magten til at realisere vores ønsker og ideer. Eller omvendt – materialisere vores frygt og fobier. Troen kan få os til at vokse og tilintetgøre os. Med troen kan umulige ting blive mulige – og omvendt.

Vores forfædre vidste også, at hvis alle fra deres stamme koncentrerede sig i tanken om at komme fra jagt med en gevinst, havde de noget at spise. Så hvis en medarbejder er pessimistisk og ikke tror på virksomhedens succes, gavner han ikke virksomheden og derfor skal han fyres eller evt. omrokeres hurtigst muligt.

Vi ved, at placebo effekt virker pga. tro og at virkningen afhænger af, hvor stærkt man, i vores tilfælde, tror på sin succes.

At tro på sig selv

Det er svært at få succes ved at gøre de samme handlinger, som man altid har gjort, ligesom det er umuligt at ændre verden med gamle indstillinger. For at kunne ændre på sine indstillinger, er det nødvendigt at være bevidst om dem.

At tro på sin succes

Hvis du ikke tror på din succes, er der ikke grund til at starte på noget som helst. Troen er altid først, derefter kommer handlinger. Du skal se det ønskede resultat foran dig først og se dig selv der, hvor du vil være, i små detaljer.

Din succes startes fra dig, så hvor meget tror du på din succes? Hvor meget tror du på, at du bliver den mest populære og respekterede leder på arbejdet, og hvor meget tror du på at du er en succesfuld businessmand og på, at du kan finde et nyt job, hvis du vil osv.? Hvis du tror på, at succes er svært at opnå, lykkes det ikke. Tro på dig selv, og din succes vil give dig ro og energi til at blive succesfuld.

At tro på andre omkring dig

Det er svært at komme på toppen alene. Når man arbejder i en gruppe eller samarbejder med nogen, har man bedre forudsætninger for at få succes. En gruppe med et fælles mål, positiv indstilling, tillid, gensidig hjælp og lyst til at hjælpe hinanden skaber en fantastisk synergi effekt.

3 øvelser:

1. Skriv på et ark papir, hvad du tror på. Tror du på din succes? Tror du på, at du er en succesfuld mand/kvinde? Tror du på, at din arbejdsplads er dit drømmejob? Tror du på, at du kan opnå dine mål? Tror du på, at du tilhører eliten?

2. Forestil dig at du allerede er meget succesfuld. Hvordan ser du ud? Hvordan er din kropsholdning? Din måde at tale på? Hvilket tøj har du på? Hvordan føles det at være succesfuld? Prøv at ligne sådan en fra nu af.

3. Gentag din egen målsætning i nutid flere gange om dagen. Fx „Jeg er succesfuld“ Tænk på, at du allerede har opnået dit mål, så ofte du kan. Og du begynder selv at tro på, at du kan opnå det

Vilje – og ikke at give op

Alle er i tvivl og har angst på vejen til succes. Er jeg god nok? Er jeg dygtig nok? Selvom man allerede er meget succesfuld og har masser af penge, vil man være i tvivl om noget og/eller være bange for et eller andet. Tvivl og angst skal man være gode venner med, da de ofte vil advare os om noget, som vi ikke vil. Det kræver mod og vilje for ikke at give op.

Vilje kan man træne, som alle andre muskler. Et godt resultat er afhængigt af personens menneskelige karakterer, intensitet af træning og underviserens evner.

3 øvelser:

1. Fjern pessimister og skeptikere fra din omgangkreds

2. Sæt et realistisk mål med hensyn til omverdenen, helst med et bestemt resultat

3. Motivér dig selv ved at tænke på dine tidligere succeshistorier

Når du har så stærk en tro, at du ikke længere er i tvivl om, at du får succes, får du succes. Når du har en stærk tro, bekymrer du dig ikke for, om du kan noget eller ej. Du arbejder med glæde, ro og en positiv indstilling til, at det vil lykkes for dig. Endelig fører din tro og din vilje, din fremdriftskraft, uundgåeligt dig til succes.

www.anturi.dk

Fakta om Nathalie Dahl

Forretningskvinde med mere end 25 års erfaring som coach, forfatter, skribent, inspirator og foredragholder.

Nathalie holder foredrag og evt. efterfølgende workshops i hele Danmark. Individuelle sessioner er også mulige.

Motto: Alt er muligt, så længe du selv tror på det

Mission: At hjælpe andre mennesker med at få mere succes, glæde og mening i livet

Tlf: 23 23 99 77     Mail: anturi@anturi.dk

 

 

Marianne Kirkeby

Add your Biographical Info and they will appear here.